23.7.2024

Harkitsetko auton ostamista? Nyt kannattaa olla nopea

Arvonlisäverokanta nousee 1.9.2024, mikä tulee vaikuttamaan sekä uusien että käytettyjen autojen hintaan. Korkeampi ALV-kanta tulee nostamaan autojen verollista myyntihintaa, ja sen vaikutus on sitä suurempi mitä arvokkaampi auto on. Tämän takia etenkin uusien autojen hinnannousu voi vaikuttaa käytettyjen autojen kysynnän ja hinnan kasvuun kuluttajien etsiessä edullisempia vaihtoehtoja. Nyt jos koskaan on oikea aika tehdä autokaupat. 

 



Auton luovutushetki on ratkaisevassa asemassa

Verohallinnon mukaan tuotteen myynnin arvonlisävero kohdistetaan yleensä sille verokaudelle, jonka aikana se on toimitettu eli luovutettu ostajan haltuun. Kun ostat auton ja se luovutetaan sinulle viimeistään 31.8.2024, on sovellettava verokanta 24 %. Autoihin, jotka luovutetaan 1.9.2024 jälkeen, sovelletaan uutta 25,5 % arvonlisäveroa.



Auton ostaminen osamaksulla

Verohallinnon mukaan osamaksukaupassa arvonlisäveron suorittamisvelvollisuus syntyy tavaran luovutuksen yhteydessä. Jos auto luovutetaan sinulle ennen syyskuun ensimmäistä päivää, saat sen vielä vanhalla 24 % ALV-kannalla.


Nyt onkin otollinen tehdä autokaupat edullisemmalla verokannalla ja hyödyntää Kamux Rahoitusta, jolla voit ostaa auton jopa 72 kuukauden maksuajalla. Myyjiemme avustuksella löydämme varmasti sinulle sopivan auton ja tilanteeseen räätälöidyn rahoituksen.



Tervetuloa autokaupoille!



cta

Haluatko vaihtaa autosi uuteen?

Laajasta yli 7000 käytetyn auton valikoimastamme löydät varmasti mieleisen vaihtoauton. Jos et, me autamme sinua!

Löydä täydellinen autosi


Viimeisimmät