4.7.2024

Katsastusvinkit käytettyihin autoihin

Valmistautuminen katsastukseen


Kun käytetyn auton katsastuspäivä lähestyy, on tärkeää varmistaa, että kaikki on kunnossa. Me Kamuxilla tiedämme, että hyvä valmistautuminen voi säästää sekä aikaa että rahaa. Tarkista ensin, että autosi rekisteriotteessa mainitut tiedot ovat ajan tasalla ja että olet suorittanut kaikki tarvittavat huollot. Pienetkin yksityiskohdat, kuten toimivat tuulilasinpyyhkijät ja riittävä öljyn määrä, voivat vaikuttaa katsastuksen lopputulokseen.


Ennen katsastusta kannattaa myös tarkistaa renkaiden kunto ja urasyvyys. Laillinen minimi Suomessa on 1,6 mm, mutta turvallisuuden kannalta suosittelemme vähintään 3 mm urasyvyyttä. Valojen toimivuus on myös tärkeää: varmista, että kaikki valot toimivat ja ovat oikein säädetty. Näin varmistat, että autosi läpäisee katsastuksen ilman ongelmia ja on turvallinen käyttää.


Turvallisuus ja ympäristövaatimukset


Katsastuksessa tarkastetaan paitsi auton kunto, myös sen turvallisuus ja ympäristöystävällisyys. Me Kamuxilla korostamme, että turvallisuusvarusteet, kuten turvatyynyt ja ABS-jarrut, tulee olla kunnossa. Päästömittaukset ovat myös olennainen osa katsastusta, ja ne tulee läpäistä, jotta auto saa liikenteeseen luvan. Varmista, että autosi päästöt ovat valmistajan ilmoittamien rajojen sisällä ja että mahdolliset vuodot on korjattu.


Ympäristövaatimukset ovat tiukentuneet, ja siksi on tärkeää, että käytetty auto täyttää voimassa olevat normit. Meiltä Kamuxilta saat tarvittaessa apua ja neuvoja, jotta autosi olisi mahdollisimman ympäristöystävällinen. Muista, että hyvin huollettu auto on paitsi turvallisempi myös ympäristöystävällisempi.


Auton kunnon tarkistuslista


Ennen katsastusta on hyvä käydä läpi tarkistuslista, joka kattaa auton tärkeimmät toiminnalliset osat. Tarkista jarrut, ohjauslaitteet, alusta ja iskunvaimentimet. Me Kamuxilla suosittelemme, että annat ammattilaisen arvioida auton kunnon, jotta mahdolliset viat saadaan korjattua ajoissa. Tämä voi säästää sinut yllättäviltä kustannuksilta ja varmistaa, että autosi läpäisee katsastuksen ensimmäisellä yrittämällä.


Älä unohda myöskään auton sisätiloja ja varusteita. Tarkista, että turvavyöt toimivat moitteettomasti ja että sammutin sekä ensiapulaukku ovat voimassa ja helposti saatavilla. Pienetkin puutteet voivat viivästyttää katsastuksen läpäisemistä, joten on parempi olla huolellinen.


Katsastuksen jälkeinen huolto


Säännöllinen huolto ja tarkastukset ovat avainasemassa auton pitkäikäisyyden ja luotettavuuden kannalta. On tärkeää muistaa, että katsastuksessa havaitut pienetkin viat kannattaa korjata mahdollisimman pian. Näin varmistat, että autosi on turvallinen ja miellyttävä ajaa. Me Kamuxilla autamme mielellämme kaikissa huoltoon liittyvissä asioissa ja tarjoamme asiantuntevaa palvelua jokaiselle asiakkaallemme.

Viimeisimmät